fredag 29 februari 2008

onsdag 27 februari 2008

Mer sparkar! (v 17 + 3)

Igår kväll kände Din pappa Dina sparkar för första gången! Jag hade gått och lagt mig sisådär vid 22-tiden (efter att ha sett veckans avsnitt av Dr House och irriterat mig på ännu en mycket osannolik diagnos) när jag kände hur du började rumstera om ordentligt inne i magen. Jag ropade på Din pappa som satt i arbetsrummet och höll på att avsluta surfande/arbete. Han hörde mig inte och jag ville inte kliva upp och riskera att avbryta Dig i Ditt gympande, så jag fick ringa honom. Och när han kom och lade sig vid mig med handen på min mage så bjöd Du på ett par rejäla kickar! Din pappa blev så glad - nu har Du gjort det ännu lite mer verkligt även för honom!

Varje gång som jag känner Dina sprattlingar och sparkar i magen (vilket sker många många gånger under dagen =)) gör det mig lite smålycklig och jag kan sitta och le för mig själv... Jag påminns om att Du lever och frodas därinne, fastän det inte syns så mycket på utsidan. Du har verkligen underlättat mitt pluggande denna vecka, det är inte lika tråkigt att sitta på KTB när jag har Dig!

tisdag 26 februari 2008

Ultraljudet (v 17 + 1)


Igår fick vi se Dig för första gången! Via ultraljud kunde vi titta in i min mage och se huvud med hjärnhalvor och lillhjärna, ögonhålor och näsa, ryggrad, Ditt pickande hjärta, magen med en liten magsäck och urinblåsa, två armar med händer, två ben med fötter. Och vilken livlig krabat sen, Du sparkade ned mot min urinblåsa och rörde Dig så det nästan blev svårt för barnmorskan att mäta det hon skulle... Måtten (tinning till tinning, bukomfång, lårbenslängd) visade att Du troligen kommer att födas kring 3/8. Inte så stor skillnad mot 31/7 som vi först trodde, beräknat enligt min sista mens.
Vi fick också se navelsträngen och moderkakan som låg på baksidan, alltså mot min rygg, vilket förklarar varför jag redan kan känna Dina sparkar så väl även på utsidan. Tränar Du inför framtida Vasalopp? Du har det i generna, Din mors morfars bror Elias Nilsson vann och slog rekord 1938, och morbror A tog sig igenom sitt första lopp med bravur i helgen.
Veckans mål blir att pappa ska pricka in och få känna Dina sparkar. Igår kväll väntade vi med spänning men förgäves, Du sov redan. Vi försöker ikväll igen!

fredag 22 februari 2008

Kickboxing (v 16+3)

Ikväll kände jag Dina sparkar för första gången! Jag låg i sängen med händerna på magen och kände en liten boxning inuti och utanpå på samma gång. Sedan kom ett par till med någon minuts mellanrum, på samma ställe, längst ned i magen till höger. Häftigt! Det kändes verkligen som man tror att det ska kännas. Som en liten spark alltså. Ungefär som om man trycker knogen mot en ballong en halv sekund.

Att känna sparkarna gör det så mycket mer verkligt. Det är någon därinne!