lördag 31 maj 2008

Magen på möhippa (v 30 + 5)

Idag fick Du rida islandshäst! Det var nämligen möhippa för en av mina tjejkompisar och efter att vi kidnappat henne tog vi oss ut på en ridtur. Trav och tölt var inte så jätteskönt skump för Magen men galopp var desto härligare! Jag kände mig väldigt trygg på vår häst som var en 23-årig trygg och lydig pålle. Efter att ha överlevt ridturen blev det Laserdome och därefter en välförtjänt bastu. Dagen avslutades med middag hemma i vårt hus!

torsdag 22 maj 2008

Föräldragrupp (v 29 + 3)

Imorse var vi på första mötet med föräldragruppen - jag tror att vi kommer att bli en bra grupp. De var trevliga och jämnåriga och det var första barnet för de flesta. Vi kommer att träffas med en barnmorska 4 ggr till och prata om förlossningen, första tiden, amning etc. Förhoppningsvis kommer vi även att träffas vid sidan av barnmorsketräffarna, och fortsätta med detta även efter förlossningen. Då får Du några jämnåriga kompisar på köpet!

Efter jobbet i eftermiddags var det dags för besök hos barnmorskan för bl a magmätning och hjärtljudslyssning. Nu har vi en ny barnmorska på den nya vårdcentralen (där jag jobbar, den ligger jättenära vårt hus!), hon verkar kunnig och har glimten i ögat. Hon skrattade gott åt min mage eftersom den fick en jättekonstig form när jag la mig ned (sammandragning + Du sköt ut ryggen på hö sida). Magmåttet var hon nöjd med, det ligger på normalkurvan nu. Hjärtfrekvensen var idag 136 - är Du en grabb (det sägs att pojkar ligger ned mot 120 i puls och flickor upp mot 160)?

Dagen har avslutats med cykling t&r till ett härligt Body Pump-pass. På lördag kommer jag att ha träningsvärk, mmmm... Du envisades med att under cykelturen hem knö ut något som kändes som ett knä vid min navel. Hoppas Du inte tog illa upp när jag tryckte tillbaka det, Du verkade iallafall fatta vinken efter ett par gånger och slutade med det. Nu är det snart sovdags för oss, vi misstänker dock att Du inte sover så mycket om nätterna som vi trott. Mårten kände nämligen på magen häromnatten när jag låg och sov, och då rumlade Du minsann om som bara den!

Sov gott nu, hoppas jag, love ya!

lördag 17 maj 2008

Min alien (v 28 + 5)

Jag tror inte att det är ett vanligt människobarn jag har i magen. Det måste vara en alien. Som vill ut! Det tjongas och sparkas och åmas runt i magen! Särskilt väl kan det nu kännas i medellinjen där magmusklerna glidit i sär ("linea alba") så att det bara är livmoderväggen, lite fett och huden som skiljer oss från varandra. Läste på en gravidsajt att det nu är för trångt i magen för akrobatikkonster. Jo pyttsan, att det så inte är - Du verkar inte vara medveten om det iallafall. Men jag är mycket tacksam för att Du nu mestadels ligger på tvären i magen så att det inte sparkas ned mot urinblåsan...

lördag 10 maj 2008

Solmage (v 27 + 5)


Idag fick sig magen en hel del sol! Självklart smordes den noga in med solskyddsfaktor. Det var helt fantastiskt väder idag med strålande sol, från klarblå himmel utan ett enda moln, och perfekt temperatur (ca 20 grader och sval bris). Vi åkte ut med Din farmor, farfar, farmorsmor och farmorsfar till Marstrand, där vi tog oss en promenad runt med fika- respektive glasspaus. En härlig dag som fortsatte hemmavid med jordgubbsplantering, ogräsrensning och avslutades med grillmiddag.

Helgen är en skön avrundning på en klart godkänd vecka. Började i måndags på nya jobbet och det har varit så bra! Ingen stress, schyssta kollegor och stimulerande arbete. Har nästan inte haft några sammandragningar alls under veckan och löpturen igår gick hyfsat (fast det är mer ett mellanting mellan löpning och gång än ren och skär löpning). Var på ett BodyPump-pass i förrgår och har nästan ingen träningsvärk, så nästa gång blir det till att försiktigt lägga på lite mer vikter.

Sammanfattningsvis känns livet väldigt bra just nu. Du verkar må bra i magen och jag mår bra med magen!

torsdag 1 maj 2008

Diktatorn som bor i magen (v 26 + 3)

Av bekvämlighetsskäl och för Din säkerhet kan jag sedan ett par månader inte ligga på mage utan ligger mestadels på rygg när jag ska sova. Men ibland kan det vara skönt att ligga på sidan som omväxling, gärna då med en kudde under magen som stöd. Nu har det dock börjat komma våldsamma protester från Dig så fort jag gör det. Du tycker väl att det blir lite trångt för jag får ett par rediga sparkar mot revbenen när jag lägger mig på sidan, och Du ger Dig inte förrän jag lydigt lag mig på rygg igen...