lördag 30 augusti 2008

Moster Pottan

Promenad till havsutsikten på moster Elins mage

fredag 29 augusti 2008

Lattemamma (4 veckor)

Mys med mamma i soliga Hagaparken
Första veckan som lattemamma (dvs ensam mammaledig, pappa börjat jobba) avklarad! Och det med glans. Startade mjukt i måndags med promenad och mathandel. I tisdags blev det besök på BVC (drygt 5 kg nu!) + biblioteksbesök + långpromenad (och löptur för mig på kvällen). På onsdagen åkte vi in till stan och fikade med AT-mammorna och deras knoddisar dvs Ingrid & Klara (5 mån), Hanne & Vide (1½ mån) samt Lisa & Vilgot (9 mån). Nästa gång kommer nog Jannike också med sin nyföding Adrian. Café Hamngatan kan f ö rekommenmderas å det varmaste, barnvagnsvänligt, skötrum, goda vanilj/rabarberbullar. Onsdagen avslutades med bokklubbsträff hemma hos Dominika i Trollhättan, 1 -timmes färd x 2 sov du gott igenom, men sen var Du orolig under natten så vi sov inte så mycket Du och jag vilket märktes under torsdagen då vi var så trötta att vi bara orkade med en tur till ICA. I natt sov vi desto bättre! Tur det eftersom vi skulle vara pigga och nytra och presentabla på Familjerättsbyrån kl 9 imorse för att skriva under faderskapshandlingarna. Nu är pappa Din pappa hos myndigheterna... Sedan har Du sovit bra och ätit var 3:e timma under dagen (och lyckats kissa ned med två gånger under blöjbyten). Emelie & Nancy (10 mån) och Louise & Oscar (8 mån) kom hit och gjorde lunch åt oss, innan den avnjöts gick vi långpromenad ut till havsutsikten. Emelie ska hålla i en babyrytmik kurs from nästa fredag och den ska vi vara med i Du och jag!

Ikväll kommer moster Elin på blixtvisit från Malmö. Jag har tränat på att göra god latte (det viktigaste är ju mjölkskummet!!) hela veckan så jag ska överraska henne med det och Rocky Road-godis som jag gjorde igår (http://recept.nu/1.126537/leila_lindholm/bullar/rocky_road). Mmm...

onsdag 27 augusti 2008

Fisktitt (4 veckor)



Kollar in firrarna...

lördag 23 augusti 2008

Farmor och farfar på besök (4 veckor)

Pratar med farmor och farfar

tisdag 19 augusti 2008

... och växer... (3 veckor + 3 dagar)

På dagens BVC-besök vägde Du 4700 gram och mätte 57 cm, bra jobbat! Vi fick också tips om magmassage att utföra ett par gånger dagligen då magdropparna inte verkar ha hjälpt särskilt mycket. Efter BVC-besöket åkte vi till IKEA för att inhandla en köksö och jag provade bärselen för första gången. Du verkade trivas (fast kräktes upp lite mjölköverflöd mitt i min urringning...) vilket är tacksamt eftersom det underlättar min vardag samtidigt som det är mysigt både för Dig och mig!

söndag 17 augusti 2008

Fit mama (3 veckor + 1 dag)


Idag tog jag första löpturen på typ 3 månader. Blev ca 5 km och gick över förväntan bra! Lite håll i början men det gick över och bäckenbotten verkar hålla bra. Känner mig så härligt tröttnöjd nu, både fysiskt och psykiskt. Du skötte Dig väldigt bra här hemma, Du åt bra precis innan jag gav mig iväg och låg sedan och myste med farsan i soffan framför OS. När jag kom tillbaka ville Du direkt äta igen och verkade inte vara särskilt brydd över att maten var svettindränkt. Du känner nog på Dig att Du får en piggare och gladare mamma om Du låter mig ge mig ut på mina löprundor!

Apropå OS så är pappa och jag väldigt glada över att Du föddes lagom till OS. Du brukar nämligen vakna vid 7-tiden och vara jättepigg och vill inte amma liggandes längre. Då är det bara att kliva upp och sätta sig i soffan istället, framför OS-sändningarna...

lördag 16 augusti 2008

Lattefamiljen (3 veckor)


Familjen Södermark-Wallin har idag klarat av en heldag på stan. Bussåkande, shopping, fika och titt på konstutställning vid Kronhusbodarna gick galant. Vi fyndade rentutav: rea på Cross = golfbrallor + hoodie till pappa + keps till mig och rea på Åhléns = 2 eko-bodies + jeans till Dig. På Åhléns avklarades även amning nr 1 (i babyklädeshörnan), på DaMatteo amning nr 2 och Du sov snällt i vagnen emellan amningarna. Vilken lattebarnstalang!

onsdag 13 augusti 2008

Växer! (2 veckor + 4 dagar)

Idag var det dags för koll på BVC igen. Du har käkat på bra hela Ditt 2½ veckors långa liv, oftast varannan timme (som tur är brukar Du ha ett 4-timmars sovpass på förnatten) vilket också visar sig i antalet blöjbyten, minst 10 om dagen. Vågen visade idag att vi inte behöver inte oroa oss för att Du får i Dig det Du behöver. 4290 gram tung och 55 cm lång - Du växer så det knakar! Proportionerligt också, både på längd och vikt ligger Du en kurva över standardkurvan. Mjölken verkar inte sina - man kan höra hur mjölken strilar in i munnen på Dig och 10-15 minuter på ena bröstet brukar vara nog för att få Dig i koma (ibland räcker det med att jag tittar på Dig för att det ska börja spruta mjölk ur brösten). Du verkar ha lite ont i magen emellanåt, Du skriker då på ett särskilt vis, spänner Dig och drar upp benen. Vi tror att det beror på att Du får i Dig en del luft när Du äter, för Du blir tröstad av att ligga upprätt mot någons bröstkorg och det brukar släppa när Du fått rapa eller prutta. Vi provar att ge Dig Sempers magdroppar någon vecka, de innehåller snälla bakterier som kan hjälpa Dina tarmar. Du har en del hormonplitor i ansiktet men BVC-tanten tyckte inte att det var mycket alls. Naveln håller på att lossna, är lite smetigt under och har börjat lukta lite illa så vi får se till att lufta den.

Du är nu allt mer vaken. Ett par 10-minuters stunder om dagen är Du pigg, vänder ansiktet mot våra röster och tittar nyfiket på oss. Det går att få ögonkontakt med Dig och Du har även börjat titta intresserat på mobilen med fiskar då Du ligger på sängen i arbetsrummet.

Jag tar dagliga promenader med Dig i vagnen, ibland hänger pappa också med. Nu i veckan har moster Elin varit på besök och den som dragit vagnen mest. Oftast sover Du väldigt gott i vagnen, särskilt när det är ojämnt underlag. Enstaka gånger vaknar Du och är hungrig och det är så mysigt att amma utomhus! Vi brukar hitta en bänk för det vid promenadslingan, igår spöregnade det dock så det fick bli gåendes amning istället. Det funkar bra, men med Din växttakt så får jag ligga i med armhävningarna om jag ska orka med det i längden...

onsdag 6 augusti 2008

Viktkoll

Idag kom BVC-tanten på hembesök för att kolla Din vikt. Du vägde 3,7 kg! Tydligen är det inte ofta det händer att barnet ens nått födelsevikten vid första besöket, så Du verkar må bra. Du äter duktigt, har bra tag och min mjölk verkar vara av god kvalitet. Skönt för oss att vi inte behöver oroa oss för att Du ska få i Dig ordentligt.

fredag 1 augusti 2008

Badtrollet (1 vecka)


Första badet! Mest nöjd efteråt...