tisdag 31 mars 2009

Första heldagen med Pappa (8 månader)

Idag var första gången som vi var ifrån varandra en hel dag... Jag hade en kurs i akut omhändertagande så Pappa var hemma med Dig istället. Det gick förstås jättebra! Jag klev upp kl 6 i morse, lagom till att jag hade duschat så vaknade Du och vi fick umgås och leka lite innan Pappa fick ge Dig morgongröten. Under dagen idag har Ni bl a sovit en förmiddagslur på två timmar, gått ett par varv i köket och Du har för första gången ramlat med näsan ner i gräsmattan. Du hade fortfarande lite jord kvar i håret när jag kom hem...

måndag 30 mars 2009

Mys med Lusse (8 månader)

DSC_0139

När det var dags för Din förmiddagslur visade det sig att Lusse hade snott Din sovplats. Han fick maka på sig lite och lät sig beredvilligt kelas med en stund.

söndag 29 mars 2009

Tand no 5! (8 månader)

Senaste dagarna har Du dreglat kopiöst. Förklaringen såg vi idag - tand nummer 5. Bredvid din högra framtand har ett litet sesamfrö dykt upp!

Partymamma (8 månader)

Tack för sovmorgonen imorse! Du sov till 7, sedan kunde vi övertala Dig att somna om till 10! Jag behövde verkligen sovmorgonen, igår var jag nämligen ute och svirade med mammorna i mammagruppen och kom inte hem förrän kl 05 (dvs 04 men det ställdes ju om till sommartid i natt). Väldigt tajmat vaknade Du och var hungrig bara någon minut innan jag kom hem. Du och Pappa var igår kväll och tittade på en fotbollsmatch hos Linus, Annika och lille Anton så det blev en sen kväll för Dig också.

Idag åkte vi till IKEA och köpte ett nytt täcke till Dig. Det Du hade tidigare har blivit på tok för litet, fötterna stack ut och Du sparkade av Dig det i ett nafs (i och för sig sparkar Du utan problem även av Dig, och oss, vårt stora dubbeltäcke…). Nu har vi bäddat ner Dig i det nya och det ser väldigt gosigt och skönt ut!

lördag 28 mars 2009

fredag 27 mars 2009

Egen mobbe (8 månader)

DSC_0076

Idag fick Du ett paket som Pappas kusin Patrik skickat. I paketet fanns en alldeles egen mobil(-attrapp) till Dig! Du blev väldigt glad, för Du får ju aldrig pilla med Pappas eller min mobil fastän Du så gärna vill.

torsdag 26 mars 2009

Pappas nya leksak (8 månader)

Hädanefter kommer det inte bara vara jag som papparazziförföljer Dig, igår köpte Pappa nämligen en ny kamera! Här är några av jungfrubilderna:

DSC_0004

Kvällsgröten, medan jag var på jobbet, gick ned i ett nafs:DSC_0024

 DSC_0025

Lite blåbärssmoothie till efterrätt, mums! DSC_0030

onsdag 25 mars 2009

Inte en dag för tidigt (7½ månad)

DSC_0048

Du har ÄNTLIGEN börjat äta ordentligt igen. Senaste veckorna har gröt, amma och smörgåsar varit det som gällt som meny men idag slank det också ned en portion av min quinoa-och linsgryta med kokosmjölk. Puh. Du har blivit en bestämd person med egen vilja, så skönt att Din vilja nu pekar åt samma håll som min, åtminstone vad gäller lunch (vill Du inte ha maten så kniper Du ihop munnen till ett litet russin och vänder bort huvudet, går inte att truga, då blir Du bara arg och vill inte sitta kvar i stolen längre)... Pincettgreppet förfinas alltmer, Du gillar att plocka smörgåsbitar och annat lagom smått.

tisdag 24 mars 2009

I paradiset 2 (7½ månad)

CIMG8194

Eftersom Du, när Du vaknar nattetid, envisas med att kasta ifrån Dig nappen (oftast åker den igenom spjälorna och är omöjlig att hitta i mörkret) så har jag nu investerat i ett gäng till. Efter att ha kokat nya och gamla nappar fick Du välja fritt vilken Du skulle få ha till natten. Först blev det en rosa, sedan ändrade Du Dig till lila (matchade Din kräklapp) men till sist bestämde Du Dig för den blå.

Morgonbarn (7½ månad)

Vilken morgon! Pigg som en lärka kl 05, en timme senare gav jag upp och Du fick äntligen kliva upp. Efter lite lek själv så kom Lusse och la sig ned, alldeles frivilligt, alldeles bredvid Dig. Han lät sig klappas en lång stund av Dig, och Du klappade  riktigt fint!CIMG8183

  Sedan klev Pappa upp och busade med Dig. När han låter Dig riva i hans hår samtidigt som han nafsar Dig på vaden så kiknar Du av skratt! CIMG8192

Klart man vill kliva upp tidigt när man får ha så här roligt! Själv börjar jag nu känna mig som en människa igen efter att ha tagit en förmiddagslur tillsammans med Dig.

måndag 23 mars 2009

Gubben i lådan (7½ månad)

CIMG8174

Medan jag satt och läste morgontidningen lyckades Du få upp lådan på högkant. Några minuter senare var Du inte lika nöjd då Du hade vält den över Dig…

CIMG8175

fredag 20 mars 2009

När mamma är på jobbet… (7½ månad)

CIMG8134

…hjälper Du Pappa med paretoanalyser på problemområden inom eftermarknadslogistikens grovgodshantering.

torsdag 19 mars 2009

Lek med grannen (7½ månad)

CIMG8154 

Olivia tyckte att Du behövde en mössa…   

CIMG8151

…och både hon och Du blev väldigt nöjda med resultatet!

Photogenique så det förslår (7½ månad)

CIMG8166

 CIMG8167CIMG8172

CIMG8169 CIMG8173

   

Här är resultatet från fotograferingen jag tog Dig till på Din 7-månadersdag.  Jag har fotat av de framkallade fotona - de är ännu bättre IRL. Troligtvis beställer vi en förstoring av den översta bilden, den gillar vi bäst. Förutom att Ditt underbara leende fastnat väldigt bra på den bilden så ser man Dina tänder i underkäken och Du håller i Din fot så som Du ofta gör här hemma. Jag gillar också den nedersta bilden där man ser hela Din vackra kropp!

onsdag 18 mars 2009

Lunch i vårsolen!


Bara att spola av barn och möbler med trädgårdsslangen sedan...

tisdag 17 mars 2009

På väg upp (7½ månad)

Sedan i helgen har Du börjat dra Dig upp mot möbler. Det började i lördags då Du drog Dig upp längs det skrivbordsben som vi gjort till klösträd för Lusse (klätt med sisalrep). Därefter har Du gjort uppstigningsförsök längs köksön, stolar, fåtöljer, leksakslådan och barnvagnen. Än så länge kommer Du inte längre än till huksittande, men med Din låromkrets lär det inte dröja tills att Du ställer Dig upp!

CIMG8077 

CIMG8090

På dagens läkarmorseträff verkade Du inspireras av Vide, som håller på att lära sig krypa, och gjorde flertalet krypförsök för att få tag i honom. Dock kommer Du fortfarande inte längre än att stå på alla fyra. Ett par gånger lyckades Du klappa om Vide innan han snabbt ålade iväg.

måndag 16 mars 2009

Flirtförsök (7½ månad)

CIMG8046

Vi var värdpar för dagens mammagrupp. Arvid och hans mamma var tyvärr sjuka men Ella, Amina, Max, Majken, Malte och Filippa kom med sina mammor. Du försökte flirta med Amina genom att klappa henne på huvudet och utstöta små iii, men hon blev bara ledsen varje gång. När sedan Filippa försökte flirta med Dig lite väl högljutt så var det Du som blev ledsen…

Gourmet? (7½ månad)

Du har ätit väldigt dåligt sista dagarna, även gröt och amning som tidigare gått så bra går nu trögt. Inte ens banan går särskilt bra. Kanske är Du inne i en utvecklingsfas just nu? Du håller på att lära Dig krypa och Du har blivit mycket mer aktiv och med i sociala situationer (istället för att stirra fascinerat på andra så vill Du ta på och kommunicera med), det anmärkte också tant Karin på och jämförde med när hon träffade Dig sist för en vecka sedan. Du är en fantastiskt glad, utåtriktad och nyfiken person! Du sover mer på dagarna, istället för tre halvtimmeslurar blir det numer ett 1½ timme långt pass och ett halvtimmes pass. Morgnarna börjar bli mer och mer facila, i natt sov Du som vanligt från 19 och vaknade vid 23 för amning, men sedan inte förrän 04.30. Därefter var det kinkigt ett tag, men jag var hård och lät Dig skrika ett tag (vi har lärt oss Dina skriktyper nu, det här var inget allvarligt skrik och dessutom manipulerande; Du skrek några gånger, sedan var Du tyst som för att höra om vi skulle komma, sen skrika lite igen osv), och efter några nappinstoppningsomgångar somnade Du om till 06.30. Helt ok natt alltså, jag känner mig riktigt utvilad!

Åter till maten så tipsade BVC om att låta Dig äta mer själv. Så Du har fått stoppa i Dig ärtor, brödbitar, ugnspannkaksbitar, morotsbitar, potatisbitar och visst tycker Du att det är roligt, men Du får ändå inte i Dig särskilt mycket och blir less efter en stund. Dricka vatten går bäst och roligast är att leka med vattenflaskan, få vatten i ansiktet och bita i den, men man blir som bekant inte särskilt tjock av vatten. Ikväll provade vi därför att ge Dig burkmat, Pappa fick faktiskt i Dig 1/3 stor burk. Jag är lite anti burkmat (inte särskilt miljövänligt med alla dessa glasburkar som går åt och jag vill veta vad jag stoppar i Dig), dock inte oresonlig. Men nästan. I veckan kommer jag att laga egen tomatsås med mozzarella och massa andra grytor. Äter Du inte av dem så undrar jag vad för konstigt de stoppar i burkmaten som får Dig att äta den...

lördag 14 mars 2009

Tålig kisse (7½ månad)

Kolla in Lusses öron…

fredag 13 mars 2009

Legolek


Idag vägde Du 10.15 kg och mätte 74 cm. Du har, som jag trodde eftersom man ser väldigt mycket av Din hals numer, planat på viktkurvan och är nu väldigt proportionerlig - en kurva över normalen på längd, vikt och huvudmått. BVC-tanten var nöjd med Dig! Sedan gick vi till Sofi, Sally och Selma och lekte. Sally klappade om Dina kinder, lätt Dig slita (lite) i hennes hår och lånad ut både legobitar och sin pappelat.

onsdag 11 mars 2009

Trött mamma (7½ månader)

Idag är jag så trött. Så trött att jag närapå var irriterad på Dig för att Du var gnällig för att Du var trött för att Du vaknat 05 och inte velat somna om och sen dessutom bara sovit en kvart på förmiddagen (trots att jag lekt och badat Dig så Du borde vara trött). Men så tog vi oss ut i solen och genast blev vi på bättre humör både två. Vi åkte hem till Julia och hennes 3 veckor gamla dotter Emelie, där var även Hanne och Vide. Du och Vide lekte, Du klappade om hans huvud och utstötte glatt de ljud som annars är förbehållt kattjusning (iii-iii). Efter att jag trugat i Dig lite rot- och ärtmos med hjälp av banan så sov Du en halvtimme medan vi mammor åt lunch.

Under dagen har jag blivit på allt bättre humör, tack vare Dina leenden och pratstunden med mina gelikar. När vi kom hem stod också Ekolådan och väntade på oss utanför dörren! Där fanns bla krasse, så till mellis blev det en smörgås med det och det gick riktigt bra för Dig att äta bitarna själv. Sedan sov Du 45 minuter tills Pappa kom hem (och Du hade fått mig på så bra humör att jag städade under tiden), och nu leker Du med kökslådorna. Hoppashoppashoppas Du sover gott i natt. Jag ska försöka förskjuta nattmålet från 03 till 05 så kanske Du sover längre sedan. *håller tummarna*

tisdag 10 mars 2009

Kryper snart?

I söndags morse, när Pappa och jag åt frukost och läste morgontidningen, tog Du Dig en ordentlig bit framåt. Du satt framför babygymmet, men så välte det. Du sträckte Dig efter det, så pass att Du till slut stod på alla fyra, på knäna. Efter några minuters funderande i den positionen gled Du till slut ut till magläge. Rätt nöjd var Du, magläget till trots, för nu nådde Du gymmet!

Sedan dess har Du djärvt (ibland slår Du i ansiktet, imorse uppstod tom blodvite då Du slog loss en flik av slemhinna som låg ovanpå den framsprickande framtanden, så nu syns den!) upprepat manövern många gånger dagligen. Du vinglar på alla fyra en stund innan Du antingen hamnar i det förhatliga magläget eller, som ovan, sätter Dig tillbaka på rumpan efter att oftast ha nått det Du ville åt. Kanske är Du på väg att börja krypa? Pappa har då och då sedan jul haft korta träningspass med Dig avseende ålning, jag tycker dock att Du inte behöver ha så bråttom med att lära Dig det än. Vänta med det lagom till att Pappa går hem på föräldraledighet i april, hehe.

måndag 9 mars 2009

Intresserad av världen (7 månader)



Katten – människans bästa vän (7½ månad)

Det är inte lätt att få i Dig lunch när Lusse är i närheten… Du och Lusse börjar bli riktigt såta vänner. Numera är det till och med så att han frivilligt kommer fram till Dig när Du sitter på golvet och låter sig klappas. Du klappar ganska snällt, så länge Du inte kommr åt öronen, och han låter Dig hållas. Som positiv förstärkning brukar han få en skvätt grädde av mig efter varje omgång… Jag tror att han nu förstår att Du är en del av familjen och han börjar väl inse att Du inte kommer försvinna, så det är lika bra att försöka dra fördel av det (= charma in sig så att Du i framtiden kommer att ge honom en massa godis).

söndag 8 mars 2009

Blivande stjärthasare? (7 månader)

CIMG7960

Ena stunden satt Du framför babygymmet, men så blev Du mer intresserad av de glänsande stolsbenen. Jag vet inte hur det gick till, men vips så hade Du makat Dig närmare stolen. Du satt länge  och sträckte Dig enträget efter stolsbenet. Till slut fick Du tag på det och drog det till Dig. Vilken triumf!

lördag 7 mars 2009

Myskillen

Då och då när vi sitter tillsammans och leker på golvet vänder Du Dig upp mot mig och vill gosa. Så vill jag i alla fall tolka det som. Du tittar upp mot mig ler, gör Ditt flirtläte och så kramas vi. Efter några minuter är Du nöjd och fortsätter leka.

fredag 6 mars 2009

Poppar (7 månader)

Köksradion är väldigt intressant att pilla på. Den har ju allt - lampa som lyser, massa knappar och rattar, går att vända på etc. Men det bästa är nog sladden, Du välter runt radion om och om igen så Du kommer åt sladden. Du vill gärna bita i den, men det får Du förstås inte. Särskilt inte nu när Din 4:e tand håller på att komma upp...

onsdag 4 mars 2009

Hej då mormor (7 månader)


Nyss satte vi mormor på bussen och sa hej då för den här gången. Vi kommer att sakna henne båda två, hon har lekt med Dig dagarna i ända. I morse var det hon som gav Dig morgongröten, som slank ned galant, och därefter passade hon Dig så jag fick mig en löptur. Den här bilden kommer nog att åka upp på fotoväggen i Ditt rum!

måndag 2 mars 2009

Mormor på besök! (7 månader)

Mormor turnerar riket runt under drygt en vecka. Hon började i fredags med att åka ner till Malmö och hälsa på moster Elin under helgen. Nu är det vår tur och på onsdag åker hon vidare till Stockholm och morbror Olof och Egil. Du har strålat som en sol mot henne sedan hon kom i morse! Du har visat upp Din senaste färdighet, som vi sett Dig utföra senaste veckan, en evolution av handklappandet, nämligen att slå två lock mot varandra. Du gillar också att slå locken mot andra saker i omgivningen, så som gymmet eller bordet.

söndag 1 mars 2009

För framtids segrar (7 månader)


Framför Vasaloppet avrundas lunchen med banan- och svarta vinbärsmos (morfars vinbärsbuskar). Mums!

Du trivdes i famnen på tant Kajsa, som inte är lika håröm som Din pjåskiga mamma