onsdag 27 januari 2010

Prickig, men ganska glad ändå (18 månader)

DSC_0213

DSC_0229

Vårt lille vattkoppsmonster (18 månader)

Det började med några utslag i ena ljumsken som såg misstänkta ut och så ett myggbettsliknande uppe på skallen. I söndags blev vi helt säkra på diagnosen då du fått två blåsliknande utslag på ryggen. Sen dess har de blivit fler och fler, massor i hårbotten, i ansiktet, under hakan, på magen, på ryggen och några på benen. Du är lite småfebrig, gnällig emellanåt och har sämre aptit, men annars är allmäntillståndet ganska gott. De senaste två nätterna har Du dock vaknat ett par gånger i timmen och varit ledsen, antagligen p g a att det kliar. Du är inte välkommen på dagis när Du har färska vattkoppor, så jag har varit hemma t o m idag och fr o m i morgon tar Pappa över.

söndag 24 januari 2010

Vinterrutschbana (17½ mån)

Vi var och lekte lite utomhus i eftermiddags, Du & Pappa. Nu har Du vattkoppor, så vi får inte leka med andra kids... Tur att lekplatsen ligger nära! Efter att ha gungat på gunghästen var det dags för rutschbanan. 3 åk hann Du med, det här är det sista och vådligaste... tror Du blev lite rädd av att det gick fort. Men Du skrattade gott efteråt!

torsdag 21 januari 2010

Mimer? (17½ månad)

Nu på morgonen har Du flera gånger härmat mig när jag sagt Wilmer. I Din mun blir det “mime” – Mamma smälter….

onsdag 20 januari 2010

Kvalitetstid med Dig (17½ månad)

Jag har nattjoursvecka vilket inneburit kortare dagar för Dig på dagis och ledig från dagis idag och i morgon. Du är inne i en superglad period sedan några dagar. Du leker som aldrig förr, Du verkar förstå så mycket och vill gärna hjälpa till. Du kommer med små pytteskräp Du hittat på golvet och vill kasta i sopkorgen, Du snyter Dig själv med papper, Du hämtar haklapparna när man ber Dig och tar på den hårda själv, Du hämtar våra skor när vi ska gå ut etc. Din första tvåordsmening har kommit, “titta pappa/pamma” (ibland rationaliserar Du: “titta mappa”). “Pappa” har varit Ditt mest frekventa ord ett bra tag nu…

Ett och annat mer eller mindre välmenat hyss dyker också upp. För några veckor sedan kontrollerade jag inte tvättmaskinen ordentligt innan jag satte igång den och Din leksaksmobil blev väldigt ren. När Lusse ligger på hallbänken kommer Du med vattenskålen till honom, en fin tanke, men när Du väl tagit Dig från köket till hallen är det inte mycket vatten kvar i skålen, trots att Du verkligen försöker balansera den. Förra veckan när Du satt badade, jag satt och läste bredvid och tittade bort för en stund, så kännde jag hur det luktade misstänkt. Då står Du i baljan och kastar ut bajskorvar, en efter en…

Det kan dock ta på krafterna att vara Du. Efter lunch idag gick vi och handlade, sedan stannade vi till vid lekplatsen för att gunga och åka rutschkana. När vi kom hem igen, och Du ätit, var Du så trött. Du sov i 2,5 timme, fastän jag under sista timman tog ur nappen, tände lampan, strök Dig på kinden, lät dörren vara öppen och städade i rummen intill.

söndag 10 januari 2010

Bröllop och snölek (17 månader)

Fantastiskt nog ligger snön fortfarande kvar här i Göteborg. Igår var Pappa och jag på ett vacker vinterbröllop på Gunnebo slott och Du blev passad av morbror Are och Kajsa. Det gick minst lika bra som förra gången (i somras)! Vi åkte tidigt på eftermiddagen och Are och Kajsa tog ut Dig i snön och åkte stjärtlapp! Roligt hade Ni, Du gillade både åkningen och att få sitta och krama och slänga snö. Efter lek, middag och kvällsvälling Du somnade gott. Vi kom hem vid 02 och jag vaknade efter några timmar av att Du var ledsen. Du var då kokhet men somnade om efter en dos Ipren. Du har haft lite feber idag också, det har varit 3 fall av vattkoppor på Ditt dagis, varav det senaste i torsdags på Din avdelning så vi väntar på utslag…

(om man klickar på bilderna öppnas de större i nytt fönster)

100_5746

2010-01-101

fredag 8 januari 2010

Kaffe på sängen (17 mån)

Idag är Du “studieledig” från dagis, så Pappa semestrar på hemmaplan. Vi ska försöka ta oss iväg och skaffa en pulka och en snöraka, i den prioriteringen. Får se om det går att få tag på… det är ovanligt mycket snö och kallt i Göteborg, härligt med vinter! Du trivs väl sisådär i en bylsig overall, inomhus är det däremot full fart.

Efter att Du somnat strax efter middagen igår (18.30) sov Du tungt vidare och en vällingladdning i trött pojke vid 22-snåret gjorde att Du sov dig igenom hela natten. I morse var Du som en solstråle igen, och serverade Pappa kaffe på sängen efter Din egen grötfrukost. Du gillar att leka med din kaffeservis inne i ditt rum, och tar ibland även med den på kafferep runt om i huset.

CIMG9359 CIMG9365