fredag 26 februari 2010

tisdag 23 februari 2010

Nygammal stol (18 månader)

Du har börjat växa ur IKEA-barnstolen och vi nappade på Aminas mammas erbjudande om att köpa en bättre begagnad TrippTrapp-stol från hennes förskola. Visst är den lite sliten, men den är stabil och till våren ska vi slipa den och måla om den i någon lackfärg (typ röd, grön, svart eller vit). Du har älskat den från första stund! Det första Du gjorde när Du såg den var att krypa upp och sätta Dig, mycket nöjd. När vi ska äta kryper Du direkt upp i den, men oftast får Du ändå sitta i den andra barnstolen eftersom Du tenderar att klättra i den nya stolen under måltiderna… Kanske blir det bättre med det när vi höjer upp sitsen respektive fotstödet ett snäpp så Du sitter mer ergonomiskt när Du ska äta.

DSC_0250

Stockholmsfrämmande (18 månader)

Elin och Ingrid (Pappas barndomskompis Jens sambo och deras 7 veckor unga dotter) kom och bodde hos oss i natt pga snökaoset som råder vilket gjort att deras tåg hem till Stockholm blev inställt. Roligt tyckte vi, så vi fick träffa dem! Först var Du inte så intresserad av Ingrid (men det var ett väldigt showande inför Elin) men när hon satt i mitt knä kom Du och ville sitta bredvid. Där satt Du snällt och petade någorlunda försiktigt på henne, sedan gav Du henne ett par kramar också!

CIMG9527

söndag 21 februari 2010

Vinterpromenad (18 månader)

Idag träffade vi föräldragruppen hemma hos Amina. Det blev en vintrig promenad dit och hem i solen med härligt knarr under fötterna. Pga all snö som kommit sista dagarna (kallas "snökaos" här nere) gjorde vi det kloka valet att ta bärmesen istället för vagnen. Du gillade också det valet med bra utsikt över alla skottande traktorer.

onsdag 17 februari 2010

Magsjukan (18 månader)

Du vaknade vid kl 06 i morse och ville inte somna om. Du verkade pigg och glad och lekte glatt medan jag gjorde frukost. Men Du ville inte alls ha gröten. Efter att vi duschat gjorde jag ett nytt försök men Du ville varken ha gröt eller mackor. Istället kräktes Du rejält flera gånger. Därefter har Du tappert druckit lite vatten och tuggat lite på mackan men verkar må illa. Inget dagis för Dig och inget jobb för mig idag eller i morgon alltså.

Under dagen har det kommit ytterligare några kräkningar och en diarré men vi har kämpat på med sockersaltlösning och Du har kissat några gånger (om än futtigt) under dagen. Du har sovit ett par omgångar under dagen men annars varit uppe och lekt. Hängig och kramig men inte gnällig - tuffing! Du har fått ett par småbilar av olika slag (sopbilen verkar stå högst i rang) som Du lekt massor med och så har Du utforskat mikro och kökslådor eftersom Du kommit på att man kan skjuta fram stolen dit så man når. Du har också hjälpt mig att hänga tvätt och Du plockade självmant ihop tandpetarna som Du spillde ut över hela golvet. Nu ikväll innan nattandet fick Du även en halv vällingflaska som verkar stanna kvar i magen.

DSC_0109Före Ipren… DSC_0111
… efter Ipren…

Kvällspass (18 månader)

Igår morse lämnade vi Pappa på jobbet, och Du blev så ledsen när vi åkte ifrån honom. Han kom hem från skidresan på söndag kväll och Du träffade honom först igår. Imorse bjöd Du honom på ett riktigt kramkalas i sängen! Men nu verkade Du förstå att han skulle resa iväg igen. Igår eftermiddag åkte han nämligen till Italien på jobbresa, men kommer hem om några dagar. Jag hade en kvällsjour 16-23 igår som jag inte kunnat byta bort, så då fick Karin och Magnus ta hand om Dig under kvällen. Vi åkte dit efter lunch för att vänja in Dig hos dem. När jag åkte satt Du och åt mellis. Därefter hade Ni lekt massor, framför allt Du och Magnus (Karin hade hand om Viola). Ni lekte kurragömma och Du hade väldigt roligt åt att hasa ner från fåtöljen ett 50-tal gånger med ljudeffekter från Magnus. Ibland gick Du runt lite sorgsen och sa mamma och pappa om vartannat, men med lek eller mat så var Du avledbar. Efter sedvanlig vällingflaska (och en megabajs)somnade Du gott i resesängen vid kl 20. När jag kom 23.30 hade Du fram till dess sovit gott och inte sagt ett knyst. Lite tråkigt att behöva väcka Dig när Du sov så gott, men efter en till vällingflaska hemma somnade Du gott igen!

söndag 14 februari 2010

Alla Hjärtans Dag, mer snölek och en semla (18 månader)

Ingrid och hennes snart 2-åriga Klara kom på lunch idag. Klara har blivit en riktig pratkvarn och imponerade med att kunna räkna lite. Hon hade även varit på Konstmuseum häromdagen och lärt sig ett par konstnärer… Du blev emellanåt lite arg på henne eftersom Du inte riktigt ville låna ut Dina leksaker. Ute lekte Ni dock bättre ihop.

CIMG9484 

På eftermiddagen var vi bjudna till Are och Kajsa på soppa och semla, det är Kajsas födelsedag idag! Du hade redan fått lunch hemma och var inte så sugen på soppan, men åt gärna flera varma mackor. Såklart var semlorna hemgjorda, Are gjorde också egen mandelmassa och en specialvariant till Dig utan socker. Så idag fick Du äta Din första semla – mums filibabba tyckte Du!! Efter semlan var Du rejält speedad och sprang glatt babblandes och viftandes runt i lägenheten tills vi åkte hem. Mikron, som står i lagom höjd för Dig, var mest intressant, men även att krypa (och dammtorka…) i gången som Are fixade under sängen.

CIMG9485

lördag 13 februari 2010

Lördagsmys (18 månader)

Igår hade vi en lugn kväll och la oss båda två vid 21. Dagen började inte så bra, Du slängde gröttallriken i golvet så gröt och porslinsskärvor spriddes ut över hela köksgolvet… Jag hämnades genom att ta med Dig på lite shopping. Du verkade dock inte lida av det, sov gott i vagnen under en dryg timme och då hann jag klara av det mesta jag behövde. Vi leker en stund ute varje dag, det är fortfarande otroligt mycket snö och Du gillar att leka med Din spade, hink och lastbil i snön.

Idag kom Karin och lilla Viola över på fika, sedan gick vi med hem till dem för lek och middag. Du är inte så intresserad av att leka med Viola men kramade henne en del, se bildbevis nedan. Men hon är stark i nyporna och tog Din napp flera gånger…

CIMG9479 CIMG9480

torsdag 11 februari 2010

Övernattandet (18 månader)

Igår åt vi alltså middag hos Rogers. Du fick också träffa Erik som var på besök från Holland och lekte en hel del med Dig. Du verkar inte ha lika avvaktande inställning till män längre utan kröp frivilligt upp i hans knä.

CIMG9466 CIMG9470

Efter att ha lagt Dig åkte jag till jobbet och Pappa åkte hem för att packa och bli upphämtad av skidresegrabbarna. Under natten vaknade Du ett par gånger men somnade om när Du fick nappen. Roger är pappaledig så det var han som agerade tvåbarnsförälder och tog hand om både Dig och Caspian på morgonen. Du åt gröten utan knot och lekte tills jag kom. Lite kinkig var Du, men nöjd med nappen. När jag kom och hämtade Dig vid 9 blev Du väldigt mammig, så jag hade inte hjärta att lämna in Dig på dagis. Istället åkte vi hem direkt och jag passade på att sova när Du sov kl 10-12. Jag hade jobbat hela natten så jag var ganska trött, men Du var på så bra humör så dagen gick ändå friktionsfritt. På eftermiddagen var vi bjudna till Freytags för att äta middag med de övriga gräsänkorna och gräsbarnen. Livat och lyckat blev det, vi var 5 barn och 3 mammor.

CIMG9476

tisdag 9 februari 2010

18-månaderskontroll

I går var vi på Din 18-månaderskontroll på BVC. 84 cm lång och 12,3 kg lätt ligger Du ganska precis på normalkurvorna (huvudmåttet fortfarande aningens över). Läkarundersökningen gick galant, vaccinationssprutan i låret var inte lika rolig…

I morgon blir en intressant dag, eller snarare natt. Jag har nattjoursvecka och eftersom Pappa åker till fjälls i morgon kväll så får Du sova över hos Roger, Henrietta och Caspian. Vi åker dit tillsammans och äter middag, jag nattar Dig och åker sen till jobbet. Planen är att hämta Dig när jag slutat jobba vid 08 och lämna Dig på dagis så jag får sova lite.

Idag har jag fått så mycket energi av Dig! Du har varit en solstråle hela dagen, klarat Dig utan nappen (när Du var sjuk ville Du, och fick, ha den hela tiden, men den här veckan har vi försökt jobba bort den) och vi har lekt massor både ute och inne. Vi sov gott båda två mellan 13-15.30, så skönt det var!