torsdag 20 maj 2010

Sötnos


Se vilken sötnos som jag fick hämta på dagis i dag! Ni har haft en extra rolig dag med teater, ansiktsmålning och korvgrillning. Du bet ett annat barn idag, men det var i självförsvar...

söndag 16 maj 2010

Släktträffar 2 (21 månader)

DSC_0433


Lily med totalcharmad farmor…
DSC_0595 Efter att ha suttit fastspänd i en bilstol, så klart vid det soligaste fönstret, i 2 timmar i en bil utan AC var det så härligt att släppa Dig fri. Ut på gräsmattan, naken och med en sprinkler – det är sommar och lycka!
Vi har ett par härliga filmer när sprinklern är satt på ordentligt och Du springer runt runt. Pappa håller på att fixa en av dem mer anständig så att vi kan lägga upp den. DSC_0614
DSC_0644



Fina Lily! Tänk vad kul Ni kommer ha nästa sommar!

lördag 15 maj 2010

Släktträffar (21 månader)

Under Kristi Himmelfärdshelgen åkte vi som planerat på familjen Wallins traditionsenliga (sen 3 år tillbaka) sammankomst. Vi flög upp till Umeå och passade på att spana in Din kusin Lily innan vi fick låna gammelmormor och gammelmorfars bil och ta oss ner till Nyland. Flygturen var förstås en upplevelse i sig för Dig, roligast var när flygplanet stod stilla och Du fick se ilande bagagevagnar och andra fordon kring planet.

DSC_0466 Så fort vi klev ur bilen och Du såg lekstugan rusade Du till den och började leka. Laga mat, duka, bjuda på kaffe, sopa – där har Du haft fullt upp om dagarna! 
DSC_0526 Tre fina magar i gungning: Jordnötskulan, Vällingmagen och Kusinmagen!
DSC_0541 Fri lek på lägdan nedanför morfars drygt 100 äppelträd. Roligt att springa nedför, jobbigt att gå upp igen…
   

DSC_0513

Den obligatoriska familjebilden… Tyvärr fick vi inte träffa min syster Eva med familj då de var på resa i Egypten.

onsdag 5 maj 2010

Trasiga skor

DSC_0445

Vad skulle man göra utan silvertejp? Efter endast ett par veckors användande gick det hål på skorna. Orsaken är Ditt frenetiska sparkbilskörande. Det är tydligen huggsexa om sparkbilarna på dagis, när Ni får gå ut springer Ni för att få tag i en bil och släpper den sen inte. Du är också mer orädd än vad fröknarna anser lämpligt. Du kör gärna huvudstupa ner för slänter och även ner i sandlådan… Riktigt roligt har Du nu på dagis när Ni är ute så mycket, ibland nästan så att Du vill vara kvar där när vi kommer och hämtar Dig.

Pappa kollade upp om hans arbetsskor med stålhätta fanns i stl 23, men det gjorde det tyvärr inte.

söndag 2 maj 2010

Solig Rolig Söndagslek (21 mån)


Idag har det varit fint väder och mycket lek. Du börjar förstå hur lekgrävskopan fungerar, till stor glädje, men det är lite tungt för en liten kille...

Vi har fina lekplatser nära hemmet, på promenadavstånd även för korta ben. Idag blev det två besök, både med Mamma (när Pappa spelade golf) och med Pappa (när Mamma jobbade). Här finns en rutschbana med rolig slänt att klättra uppför:



Även gunghästar som är roliga att klättra upp på, gunga på, och klättra ned ifrån. Du har en fin kroppskontroll och faller väldigt sällan.



Såklart passade Du på att charma tjejer också...


En riktigt härlig dag var det!