måndag 25 oktober 2010

Älskade Nalle

De senaste dagarna har Du börjat behandla din Nalle på ett mer "levande" sätt. I morse var du lite ledsen för att Timmy Time på SVTB slutade, så när vi gick till dagis fick Nalle följa med. Du höll i hans tass och lät Nalle öppna ytterdörren, sedan höll Du upp honom så han kunde se ut ur bilen och på grävskoporna och lastbilarna. Hela kvällen har han fått följa med och läsa Lego Duplo-katalogen, åka leksaksbil, se på Stora Maskiner, mysa...

-"Ses imorgon Nalle" sa du just nu.


söndag 24 oktober 2010

Bajslycka!

Medan Pappa och jag drack vår morgonlatte, en lat söndagsmorgon som denna, gick Du upp och lekte själv på ovanvåningen. Efter några minuter gick Pappa upp för att se vad Du gjorde och hittade Dig med neddragna byxor och en bajskorv i pottan! Vilken redig kille vi har!

http://www.youtube.com/watch?v=zfVLjOnPQfk&feature=youtube_gdata_player

måndag 4 oktober 2010

Kissat pottan!

Idag är en stor dag! Ikväll har Du kissat på pottan för första gången! Det låter kanske inte så märkvärdigt men det som gör det så fantastiskt (tycker i alla fall Dina föräldrar) är att vi ännu inte hunnit komma in i några potträningsrutiner alls. Det har varit någon kväll då och då som Du fått springa naken, men Du har inte gillat att sitta på pottan utan istället bett om en blöja när Du blivit nödig. De senaste veckorna har det gått vid ett par tillfällen att få Dig att sitta en stund på pottan medan vi läser böcker, men Du har aldrig kissat eller bajsat de gångerna. Efter middagen (där Du åt en stor portion av middagen, Pappas pasta med tomat- och bönsås, vilket i sig är en ovanlig företeelse) fick Du titta lite på “Stora maskiner”. Efter 10 minuter kom Du och sa “Wimer kissa”, Du fick då bli nakenfis och satte Dig gladeligen på pottan. Först läste vi lite bok, men så trodde jag att det var falskt alarm och gick och pysslade med annat. Förvånad blev jag när Du efter några minuter ropade “kissa” där Du satt på pottan och när vi tittade efter så hade Du kissat en rejäl portion! Hela familjen tog en glädjedans! Därefter kunde Du och Din moder (lika stolta båda två) hjälpas åt att spola ned kisset i toaletten och Du torkade själv snoppen. För att fira det lite extra fick Du för ovanlighetens skull efterrätt, passionsfrukt med glass och grädde, vilket ledde till en speedad halvtimme från Din sida innan Du även orkade en vällingflaska innan tandborstning och läggdags.

“Lössekatten hemma!”

Lusse rymde under vår semester i somras. Han trivdes nog så bra hos mormor och morfar att han, när han anade att hemfärden nalkades, bestämde sig för att rymma. En granne hittade honom för några veckor sedan i Nylands “centrum” och mormor hämtade hem honom. Därefter har han hållit sig kvar i Äppelparadiset, tagit sorkar varje dag och blivit lite rundare om magen. I helgen var jag uppe med anledning av gammelfaster Rakels begravning och kunde därför hämta hem Lusse. Du blev jätteglad av att se honom igen! “Lössekatten!” ropade Du direkt när Du såg honom och har gosat massor med honom. Lusse, som verkar förstå att Du någon gång i framtiden kommer att kunna sticka till honom en och annan godbit, var inte sen att besvara Dina ömhetsbetygelser med flertalet nospussar och stryk-kring-benen.