söndag 21 november 2010

Entusiastisk snöskottare (2 år)

Sicken hjälpreda vi har. Idag har Du jobbat hårt för Ditt dagliga bröd! Skottat snö, tömt diskmaskinen, laddad tvättmaskinen med kläder (Du hade fullt sjå med att se till att de stannade kvar och inte ramlade ut igen, “stopp!”), hjälpt till att hänga tvätten… Dessutom avslutning på Funky Kidz, dock var Du inte lika dansglad som Du brukar. Dels var danstimmen tidigarelagd, vilket innebar att Du var nyvaken efter Ditt dagssov och vi inte fått i Dig lunch, och dels var den sammanslagen med en annan grupp = dubbelt så många barn samt deras syskon och föräldrar = många att titta på istället för att dansa. Lagom till sista dansen hade Du tinat upp och sedan fick Du diplom med tillhörande pepparkaka, isglass och russinpaket vilket gjorde Dig rätt speedad under eftermiddagen hemma…

Så här såg det ut i förmiddags:

Weekend i Köpenhamn (2 år)

I fredags tog vi ledigt och tog tåget till Köpenhamn. Tågresan började tidigt och vi åt en 2nd breakfast på tåget i form av sconestakeaway från Espresso House. Gott, men väldigt smuligt med en 2-årig och SJ:s mikrosmå bord… När vi kommit fram kollade vi runt lite på stan under fredagen, på kvällen åt vi middag på en underbar ekologisk och barnvänlig restaurang som hette Biomio  och under lördagen besökte vi Tivoli där Du fick leka av Dig innan shopping och tågresa hem.

DSC_0072 Du testar sängen, den verkade få godkänt

DSC_0104 Biltur på Tivoli

torsdag 18 november 2010

På jakt efter Bruse-trollet (2 år)

Skogsmulle (2 år)

Idag provlektes overallen som vi inhandlade igår (en present från farmorsmor och farmorsfar). Den fick mycket väl godkänt. Vi gick till den lite större lekplatsen, men den tyckte Du inte var något vidare då det inte fanns någon grävskopa där, så istället bar det snabbt av in i skogen! Jag hade nästan lite svårt att hänga med i svängarna och förvånades över hur orädd Du var. Du ramlade då och då i mossan, men brydde Dig inte om det. Om det kom ett litet stup vände Du Dig snabbt om på magen och hasade Dig ned på så sätt. Om det inte var så brant satte Du Dig helt sonika på rumpan och åkte rutschkana... Du värjde Dig snygg för grenar och en stenmur klättrade Du snabbt och smidigt över. Efter en timmes skogspromenad var jag tvungen att få Dig åter till vagnen, då jag hade börsen där, och det blev Du arg över. Nästa gång lovar jag Dig att vi istället för vagnen ska ta med ryggsäck med fika så vi kan vara ute halva dagen i skogen!

onsdag 17 november 2010

Kan själv! (2 år)

När vi skulle klä på oss inför stadstur var Du mycket tydlig med hur påklädandet skulle ske: "själv" sa Du så fort man automatiskt råkade försöka hjälpa Dig med ytterkläderna. Nu kan Du faktiskt ta på jackan själv, stänga den (ibland kan det behövas hjälp att starta blixtlåset) och sedan tar Du på skorna (där behöver oftast kardborrebanden efterdras lite).

lördag 6 november 2010

De fina magarnas familj (2 år)

Jag har ett par gånger sagt i förbi farten att jag har en bebis i magen. Idag kom ett oslagbart citat från Din sida, pekandes på vart och ett av våra magar sa Du: “Mamma bäs-mage, Wimme liiiten mage, Pappa stooor mage”.