söndag 27 mars 2011

Föräldra- och mjölkfritt

Igår kväll gick pappa och jag på kalas. För att vi riktigt skulle kunna koncentrera oss på maffiamordsrollspelet lejde vi morbror Are som barnvakt till Wilmer. Wilmer blev lite ledsen när vi berättade att vi skulle iväg och han skulle vara hemma, men repade sig snabbt när han insåg att det innebar filmen "Hitta Nemo" samt popcorn... Han skickade glatt iväg oss med orden "ta hand om dig!". Are berättade efteråt att Wilmer efter filmen saknat oss och gråtit en stund men sedan krupit upp för kram och tröst i Ares knä. Han ville inte gå och lägga sig vid 20 men var inte svårövertalad då han somnat lekandes på golvet vid 21. Hilding skötte sig också under kvällen, mestadels i bärsele hos pappa.

Hilding har senaste veckorna haft magknip, framför allt om nätterna, vissa gånger har han vaknat en gång i halvtimmen under natten. Jag har därför gått över till komjölksfri kost vilket gav en momentan förbättring! Förhoppningsvis och antagligen är det bara en omogenhet i tarmen som gett den känsligheten, det får vi se om 2 veckor då jag återför komjölk igen.

fredag 25 mars 2011

Mot skogen!

Ikväll krävdes en muta för att få Wilmer att äta middag: en skogstur. Med kikaren i högsta hugg!

onsdag 23 mars 2011

Dagishämtning

Sedan i måndags går Wilmer 15 timmar/vecka på dagis. Det innebär måndag-onsdag 08-13. Pappa Mårten lämnar och sen hämtar Hilding och jag. Igår och idag promenerade jag till dagis med Hilding i bärsele och sedan tog vi alla tre bussen hem. Promenad till bussen och sen från bussen och hem innebär ändå ca 2 km för Wilmer, men det har gått bra utan vagn (och med muta om hemgjord semla… Tack mormor för vetebullarna i frysen!)! Med Wilmers fantasi blir hemvägen ett helt äventyr där vi klättrar i skogen, letar troll, hittar drakägg, räddar kattungar och bestiger berg…

bild(5)

måndag 21 mars 2011

Babysitter

Idag införskaffades en begagnad Babysitter till Hilding. Storebror ställer naturligtvis upp som förste gungare och tillhandahåller även diverse leksaker...

torsdag 17 mars 2011

Läsestund

Lillebror gillar inte att ligga själv, vill helst vara i famnen på någon, men när storebror läser för honom går det bra!

onsdag 16 mars 2011

Hilding hos fotografen

Idag fyller Hilding 3 veckor! Det har vi firat med att genomföra hans första photoshoot. Jag fick i födelsedagspresent förra året en "smartbox" av Per och Anna och planerade att utnyttja den för en höggravid-mage-fotografering den 23/2, men då valde Hilding att komma till världen... Så därför blev det idag istället! Hilding hade nog hellre varit på insidan min mage idag, han gillade inte alls allt blixtrande och att måsta vara naken. Han skrek och kräktes om vartannat men fotografen lyckades ändå få några fina bilder (tycker i alla fall hans mor)!


tisdag 15 mars 2011

Telefonör

Två gånger senaste veckan har Wilmer själv sagt till om att han vill ringa farfar och farmor. Samtalen har flutit på riktigt bra och Wilmer hade en avslappad attityd: