lördag 30 april 2011

Wilmer: "Det är morfar!"

tisdag 26 april 2011

Piggelin

Hilding vaknade som vanligt för amning vid 01 och 03, men därefter ingen sömn. Idag är han desto piggare än mor sin och har en stund på förmiddagen suttit i babysittern och daskat på babygymmet!

måndag 25 april 2011

En försmak av sommaren

Påskledigheten är extra härlig i år, med strålande sol, molnfri himmel och temperatur över 20 grader! Wilmer har varit helt slut på kvällarna efter en hel dags lek med grannbarnen. Efter en vecka med 8 veckors-utvecklingsfas, vilket inneburit mycket skrikande dag som natt, verkar Hilding sen igår vara mer tillfreds och bjudit på enstaka leenden. Han har idag varit påtagligt mer "med", jollrat mot oss och haft längre stunder av nöjd vakenhet. Eftermiddagen tillbringade vi på Ikea. I bilen sa vi i förbifarten att farmor gillar Ikea. När vi kom fram 20 minuter senare packade vi Wilmer, vagn, ståbräda ur bilen och frågade honom sedan om vi glömt något. Svaret blev inte Hilding utan: "Farmor!"...

lördag 16 april 2011

Kärlek 2

"Iiih" hörs det plötsligt från Wilmers rum strax efter läggdags. Tårarna sprutar och uppriven skriker han "myggan får inte bita Hilding!" om och om igen. Han lugnar sig i pappas famn och mamma kan (med Hilding ammandes) snabbt slå ihjäl myggan (de göteborgska myggorna är lite slöare än de norrländska). Tur att han inte vet hur många myggor som kommer sticka oss i sommar...

Redo för sol

Skönt att ha en lillebror som förstår en när man tycker att mamma och pappa är dumma...

fredag 15 april 2011

Bebisopera

Hilding lyssnar på bebisopera...

torsdag 14 april 2011

Stadstur

Idag har smågrabbarna och deras mor gjort Avenyn. Succé! Jag har idag insett att Wilmer är lite "vuxnare" än jag trott. Dagen på stan har nämligen förlöpt helt friktionsfritt och harmoniskt. Vi tog bussen in och började med att träffa Maggan på stadsbibblans barnavdelning. Där hade nog Wilmer kunnat stanna hela dagen... Han älskar att läsa! Till slut lyckades jag övertyga honom om att det var lunchdags och så gick vi till den bästa korvmojen på Avenyn, ja det är faktiskt den bästa jag vet om, ty den har minst 3 olika veggokorvar och flera andra veggoalternativ. Jonsborg!! Vi mumsade i oss varsin och fortsatte sedan vår promenad i solen. Wilmer har ett bra mycket större shoppingtålamod än sin far, vilket resulterade i ett par skor till mig...
En kraftigt bidragande faktor till att stadsturen blev så lyckad var nog ståbrädan som vi investerade i igår. Som synes funkar den även att sitta på!

tisdag 12 april 2011

Den som väntar på något gott…

Idag fick även jag mig ett leende av Hilding, ackompanjerat av ett jollerförsök! Hela jag smälte, jag fick även en liten tår i ögonvrån. Ett sådant härligt leende!

Hilding låg på magen på golvet när storebror kom hem, hemskjutsad av pappa från dagis (spöregnar ute). Direkt kom Wilmer och la sig bredvid och så låg de länge och tittade på varandra. Hilding gav ifrån sig flera små joller mot storebror!

måndag 11 april 2011

Kärlek

Wilmer är en sådan go' storebror. Så fort han ser Hilding vill han krama honom och han blir så glad när han får hålla sin lillebror. "Jag älskar dig, jag har saknat dig" sa han när de sågs efter dagis idag.

Maglägesträning

Med storebror som coach går det att ligga på mage en liten stund till...

söndag 10 april 2011

Hilding ler!

Idag kom Hildings första medvetna leende! Vi fått vänta ett bra tag på det
men det beror antagligen på att hans biologiska ålder faktiskt bara är 3 veckor. Dessutom har han haft ont i magen en del, det är bättre nu, men han kräks fortfarande mycket och då är det inte så lätt att vara glad...

Så fick vi nu se hans fantastiska leende! Han satt i babysittern och plötsligt kom ett redigt brett smajl mot farsan!! Vi har inte lyckats få bildbevis på det ännu, däremot på dessa goa brödrafossingar:

torsdag 7 april 2011

Halvt rull!

Hilding somnade i ryggläge på badrumsmattan medan storebror satt på toaletten och jag satt bredvid och läste för honom. När Mårten kom hem från jobbet lämnade vi Hilding på mattan, några minuter senare hörde vi att han skrek och fann att han rullat till sidan:

tisdag 5 april 2011

5 veckor unge H

Senaste dagarna har Hilding varit vaken lite längre stunder och även årminstone 5 minuter åt gången förnöjt suttit i babysittern. Nyäten och nybytt går det att få några minuters samspel med blick, början till joller och retfullt nära till ett leende!