söndag 27 november 2011

Adventstid

Lite julpyssel har vi hunnit med i helgen. I fredags var Ståls här och det bidde både tomtar och pärlplattor (förutom en massa lek och röj) och idag pimpade Wilmer och jag varsin barnmatsburk. Wilmers pärlande resulterade i ett så fint hjärta (tycker i alla fall hans inte helt objektiva mor)! Jag är imponerad av att han hade både fingerfärdighet och tålamod att pärla med så små pärlor och gjorde hela hjärtat utan hjälp.

onsdag 23 november 2011

Hilding 9 månader

Hilding älskar att bada! Han plaskar och har sig med armar och ben, kastar ut ankorna och försöker sen få tag på dem. Lusse är, liksom storebror, en stor favorit och låter sig klappas (=luggas). En annan favoritsyssla är att välta leksakslådan och plocka ut alla leksaker. Han gillar också att kasta tillbaka dem och visade idag hos familjen Jansson att han även kunde stoppa ner en boll i dess hål:

söndag 20 november 2011

Renoveringshjälp

Wilmer fick, till sin stora glädje, följa med pappa till Henriks köksrenovering. Hjälpen behövs då projektet varat i åtminstone ett halvår (vilket inneburit att Henrik varit utan kök lika länge). Nyss fick jag bild på lunchpausen:

Snart krypfärdig?

Senaste 3 dagarna har Hilding verkat sugen på att börja krypa! Kanske har han inspirerats av 1,5 månad yngre Oskar? När jag gick en kvällsjour (första på 10 månader...) åkte grabbarna med sin far och hälsade på hos familjen Larsson-Pettersson. Oskar kröp då omkring för fullt! Hilding får gärna inspireras av Oskars aptit på riktig mat också... Men numera äter han iallafall 1/3 portioner, antagligen inte så hungrig pga att han ammar flera gånger per dag resp natt, men just nu är vi för trötta för att uppta projekt sluta-amma-nattetid. Pojkarna har dessutom senaste morgnarna fått för sig att vakna 05... Nåja, jag gick ännu en jour i förrgår kväll, fullt upp men ändå så skönt att få tänka någorlunda i fred! Grabbarna klarade sig förstås utmärkt hemma med far sin :-)

fredag 18 november 2011

Pärlor och fantasi

Wilmer sitter själv och pärlar medan jag pysslar med annat. Plötsligt utbrister han stolt: "jag har gjort en gaffeltruck!". Några pärlor senare har han förvandlat den till en TV.

torsdag 10 november 2011

Morgonmys

Wilmer och Hilding är lite hängiga idag, angripna av ännu ett förkylningvirus. Men Wilmer har ändå varit jättegullig mot lillebror hela morgonen och här får Hilding t o m leka med storebrors hår!

måndag 7 november 2011

Weekend i Linköping

I helgen hälsade vi på hos Andreas, Ida, 7-årige Sam och 4-åriga Nea i Linköping. Det var 2 år sen sist så det var verkligen på tiden! Till Wilmers lycka var barnen väldigt generösa och lät Wilmer leka med deras saker och efter att ha spenderat några timmar på Busfabriken under lördagen kom de över den initiala blygheten. Resten av tiden var det fullt ös!

Utanför Busfabriken hittade Wilmer en triceratops!