söndag 29 januari 2012

Bokmal

Vid nattningen av Wilmer är det två böcker som gäller, inte förhandlingsbart av någon part. Ikväll var han så trött så han höll på somna under första, men när jag då tänkte smita: mamma du ska läsa två böcker! Den sista veckan har jag fascinerats av hans minne. Inte ens böcker vi inte läst på ett halvår går det att hoppa över meningar i: mamma du glömde läsa där, om djuren! Det är nästan så att jag ibland tror att han kan läsa... Många gånger per dag sitter han för sig själv på rummet och bläddrar i en bok (Richard Scarrys Alfabetbok är favorit). När jag ropar på honom svarar han då: jag ska bara läsa klart först! Och bläddrar sig sakta igenom till slutet, nogsamt tittande igenom varje sida...

En skalbagges evolution

Vi har länge tänkt att vi ska sänka botten i Hildings spjälsäng men än har det inte blivit av. Eftersom Hilding hittills betett sig som en skalbagge då han blivit lagd på rygg har vi inte haft incitament nog. Nu MÅSTE det göras. Nyss försökte jag lägga Hilding för hans förmiddagssov, efter några minuters gnäll tittade jag in och då kröp han runt i sängen!

fredag 20 januari 2012

Koppig Hilding

Puh, nu verkar det ha vänt. Det har varit några tuffa nätter då Hilding vaknat minst 1 gång i timmen och vridit huvudet av och an i klåda men i natt vaknade han bara två gånger för amning! Det började för drygt en vecka sedan med en liten röd prick precis mitt på nästippen, sedan spred det sig över hjässan, bröstkorgen och ryggen. Till och med i öronen och på ögonlockskanten. Väldigt många fler än jag trodde han skulle få när jag för två veckor sedan lät honom ge Nils en extra kram…

DSC_0317

Idag har han varit sig själv igen, ätit någorlunda och lekt. Han envisas med att stjärthasa med vänster ben framåt och vågar sig på en del turer ut i hallen (spegeln med den glada bebisen, skor, väskor) och, om dörrarna är öppna, även arbetsrummet (telefonsladd och modem) och tvättstugan (pilla på lapparna på återvinningskärlen). Medan han undersöker olika saker ljudar han dada, bäbä och när han hittar något extra intressant: ditta (titta?). Han kan dra sig upp på knäna med har inte ställt sig upp än och än så länge behöver vi inte ha trappgrind nere. Älskar att bada! Blir jättesur om han inte får bada när någon annan gör det… Allt längre stunder kan brorsorna leka tillsammans, det brukar sluta med att Hilding blir ledsen för att Wilmer kramat honom för hårt eller att Wilmer blir ledsen för att Hilding hela tiden ska riva det Wilmer bygger. Wilmer brukar försöka att få med Hilding på hallrace och när Hilding nappar på det har de jätteskoj båda två! Lusse är fortfarande stor favorit men han närmar sig honom lite försiktigare sedan han fick sig en rivig läxa förra veckan. Leker dock fortfarande med elden efter en stund:

DSC_0290

söndag 15 januari 2012

Bästa barnvakterna!

I veckan har farmor och mormor varit till riktigt stor hjälp. TACK!

DSC_0239

DSC_0252 DSC_0289

lördag 7 januari 2012

Farmor är här!

Mårten är på jobbresa så farmor har kommit ner för att hjälpa till med barnen! Leken är redan i full gång...

fredag 6 januari 2012

Härlig Trettondag jul

Den här dagen hade inte de bästa förutsättningarna med tanke på obefintlig nattsömn för tre av fyra i familjen. Hilding har nu övertagit brors senaste virus som hos denne gav slemhosta men hos nästa yngre värd gett mer obstruktiv karaktär med pipig andning. Ännu inget inhalationskrävande men nog för att störa nattsömn och matvanor. Men, vilken fin dag vi haft ändå! Och kvällen har vi kvar :). Efter en seg morgon fick jag ett infall och tog med en lycklig Wilmer ut i skogen! Han tog täten och vi klättrade, tittade på mossor och lavar, kojor, svampar, utsikt från knallar och lät solen göra gott för tallkottkörteln. Sen fick jag hem honom med lock om att vi skulle hiva ner granen från balkongen. Stolt hjälpte han till att bära den hädan, till vår skogstipp. I det vackra vädret syntes det alltför väl att vi inte tvättat utsidan av fönstren på sisådär något år minst så det blev till att göra det. Mårten låg inte på latsidan inne utan körde tvätt efter tvätt, disk, underhöll Hilding och fixade lunch. Nu är jag nyss hemkommen från löptur, båda grabbarna somnade välbehövligt i vagnen och laddar inför kvällens middagsbjudning:

onsdag 4 januari 2012

Blivande datanörd?

Efter dagis ville Wilmer vila en stund på sängen i arbetsrummet. Efter några minuter kikar jag in och ser då att han slagit på Mårtens dator ("jag tryckte bara på Enter-knappen mamma") och sitter och chattar med Henrik:

(Wilmer skriver äääääåååååmmmm etc, varpå Henrik undrar: Wilmer? Eller vanlig jobbleda?)

Legopyssel