söndag 26 februari 2012

Hildings 1-årskalas

Idag firade vi Hilding med paket och tårtkalas. Egentligen fyllde han 1 år redan i torsdags men på grund av mitt jobbande och Mårtens flunsande så sköt vi upp allt firande till idag. Vi hade bjudit hit några jämnåriga bebisar men då Mårten och Wilmer fortfarande har feber så får vi ta emot besöken nästa söndag istället. Framför allt Wilmer har sett fram emot festligheterna och därför firade vi ändå för oss själva. Lillebror fick förstås stor hjälp i paketöppnandet av storebror och båda två blev så glada över Hildings nya gula Bobby-car! Populärt var också böckerna de fick varsin av mormor och morfar och snart blir det flera då farmor hade skickat ett presentkort. Wilmer älskar böcker, båda att bläddra själv och att bli läst för, medan Hilding mest vill pilla på sidorna och inte är så intresserad av att sitta kvar i knät vid lässtund. Wilmer började genast att träna sin lille adept inför vårens premiär i Flygledarevägens Bobby-car-maffia: Lite tråkigare var resten av paketen som innehöll en grön mini-Kånken och pyjamas. Men gott med tårta! Vi var förutseende nog att ta av Hilding kläderna innan han själv fick sitta och mumsa i sig sin tårtbit. Sedan var det raka vägen in i duschen med både stol och barn!

söndag 5 februari 2012

Uppåt!

Hilding har länge kunnat dra sig upp i knästående men sedan igår drar han sig upp till riktigt stående! Han har också hunnit med att ramla från 3:e trappsteget två gånger sedan igår då jag inte hunnit sätta upp trappgrinden ännu och inte alls är van att behöva tänka på att han nu klättrar i trappor.

lördag 4 februari 2012

Mysdag

-14 grader ute. Riktigt kallt med göteborgska mått mätt. Wilmer klarar det fint men det är värre med Hilding, han blir snabbt kall. Så idag är vi inne och myser (Mårten kommer hem först i morgon). För att inte bli alldeles för rastlösa tog vi en sväng till gymmet i förmiddags när Hilding skulle sova så Wilmer fick leka av sig i Gymini och jag springa av mig på bandet.

Nu chillar vi efter lunchen. Wilmer barrikaderade sig och legobygget bakom stolar och täcken, Hilding tog inte illa upp utan hasar runt och lägger sig ned då och då och gosar med täcket...

torsdag 2 februari 2012

Februariköld

Senaste dagarna har det varit lite kyligt. Ned mot - 10 på morgnarna och halt har gjort att jag ställt in löpturerna med barnen. Men gymkort har istället införskaffats! Häromdagen tajmade jag in Hildings förmiddagssov och tog en löptur på band medan Wilmer var på dagis. I morse provade jag att lämna in Hilding på gymmets barnpassning, tillsammans med storebror förstås som alltid gillat att hänga där. Själv gick jag på ett 20 minuters corepass, kort men effektivt för mage och rygg. Än är inte Hilding mogen för längre pass, han hade varit lite gnällig och blev ganska snyftig när jag kom tillbaka. Men ett skönt sätt för mig att få en liten paus nu när Mårten är borta vissa veckor, och jag tror att det är nyttigt för Hilding att inse att han kan klara sig utan mig då och då...

Nu sover han medan Wilmer och jag slappar i soffan. Wilmer har till sin förtjusning hittat sin fars gamla serietidningar: