tisdag 25 september 2012

Härlig dag!

Idag har jag haft en utbildningsdag vilket inneburit lunch i tid och utan stress, kisspauser när det behövts och tom fikaraster! Dessutom har jag slutat i tid och, bäst av allt, hämtat två glada barn från förskolan! Wilmer har alltid trivts bra på dagis och även de dagar jag hämtat "sent" kl 17 har han undrar varför jag kommer så tidigt. Hilding däremot har varit ganska trött vid hämtning och klängt men idag glad skit som glatt vinkade hejdå till de andra barnen! Nu är middagen avklarad och de leker glatt tillsammans med duplolegot, ett fängelse enligt Wilmer som Hilding glatt fyller med gubbar och diverse annat. Jag njuter av att leka med två harmoniska barn och Mårten fick ta föräldramötet :-)

onsdag 5 september 2012

Ljuvlig natt

De nätter i sitt liv Hilding sovit hela natten går att räkna på ena handens fingrar, men i natt sov båda barnen från 1915 till 0540! Läggningen gick fint, sedan vi satte upp våningssängen i helgen kör vi på att en av oss föräldrar nattar båda samtidigt. Efter kvällsfil/välling och tandborstning blir det sagostund i soffan i vardagsrummet, Wilmer älskar att bli läst för (och att "läsa" själv) medan Hilding mest klättrar runt oss. Därefter går vi in till sovrummet. Wilmer vill ibland ligga och läsa själv en stund men det är alltid han som somnar först. Än så länge får den som nattar ligga bredvid Hilding i underslafen tills han somnar, vilket tar ca 10-20 min, men vi hoppas kunna få honom att somna själv. Förhoppningsvis räcker det snart att sitta bredvid sängen och senare dra sig längre bort i rummet.

Åh, vad välgörande för oss alla med denna natt! Wilmer sover alltid bra, och vaknar aldrig av Hilding. Hilding har däremot haft det tufft några nätter med dels hostattacker och dels någon slags nattskräck. Senast igår natt tog det flera timmar att få honom att somna om. Kanske är det en reaktion på dagisstarten. Stackarn somnade i lunchen igår på dagis... Idag gick lämningen lite bättre, inte skrikpanik och kastasigbakåt utan mer gråtledsen och gick ändå själv in.

18 månader Hilding!

Banan+avokado+mango+mjölk+vatten = supergod smoothie!

En sådan pick-me-up behövdes efter dagens tupplur, Hilding vaknade gnällig, kanske ömmar vaccinationslåret. Idag var det nämligen 18 månaderskontroll med tillhörande mässling-rödahund-påssjukevaccination. Hilding visade glatt upp sina färdigheter såsom kasta boll, säga några ord (mamma, pappa, uhuh dvs hund, bäppä dvs äpple, titta, hejå), rita, bygga med klossar och springa runt (antagligen inspirerad av storebrors 4-årskontroll som gick galant - synkontrollen gick så bra att han inte behöver göra test vid 5,5 års ålder).

Han är fortsatt en riktig skoälskare. Igår på dagis hade han hittat ett par glittriga ballerinaskor som han sedan hade på sig hela dagen :-)