fredag 29 augusti 2008

Lattemamma (4 veckor)

Mys med mamma i soliga Hagaparken
Första veckan som lattemamma (dvs ensam mammaledig, pappa börjat jobba) avklarad! Och det med glans. Startade mjukt i måndags med promenad och mathandel. I tisdags blev det besök på BVC (drygt 5 kg nu!) + biblioteksbesök + långpromenad (och löptur för mig på kvällen). På onsdagen åkte vi in till stan och fikade med AT-mammorna och deras knoddisar dvs Ingrid & Klara (5 mån), Hanne & Vide (1½ mån) samt Lisa & Vilgot (9 mån). Nästa gång kommer nog Jannike också med sin nyföding Adrian. Café Hamngatan kan f ö rekommenmderas å det varmaste, barnvagnsvänligt, skötrum, goda vanilj/rabarberbullar. Onsdagen avslutades med bokklubbsträff hemma hos Dominika i Trollhättan, 1 -timmes färd x 2 sov du gott igenom, men sen var Du orolig under natten så vi sov inte så mycket Du och jag vilket märktes under torsdagen då vi var så trötta att vi bara orkade med en tur till ICA. I natt sov vi desto bättre! Tur det eftersom vi skulle vara pigga och nytra och presentabla på Familjerättsbyrån kl 9 imorse för att skriva under faderskapshandlingarna. Nu är pappa Din pappa hos myndigheterna... Sedan har Du sovit bra och ätit var 3:e timma under dagen (och lyckats kissa ned med två gånger under blöjbyten). Emelie & Nancy (10 mån) och Louise & Oscar (8 mån) kom hit och gjorde lunch åt oss, innan den avnjöts gick vi långpromenad ut till havsutsikten. Emelie ska hålla i en babyrytmik kurs from nästa fredag och den ska vi vara med i Du och jag!

Ikväll kommer moster Elin på blixtvisit från Malmö. Jag har tränat på att göra god latte (det viktigaste är ju mjölkskummet!!) hela veckan så jag ska överraska henne med det och Rocky Road-godis som jag gjorde igår (http://recept.nu/1.126537/leila_lindholm/bullar/rocky_road). Mmm...

1 kommentar:

Inger Sö sa...

Hej Liv och Wilmer!
Det är så underbart att få läsa vad ni gör på dagarna. Visst är det kul när man träffar andra mammor med bebisar. Ser att Wilmer växer så det knakar. Vi har några fina foton som vi ska skicka ner till er. Tack för den härliga helgen vi fick tillbringa hos er, så roligt att få hålla i underverket. Iofs en jobbig bilfärd hem (105 mil, framme kl 2 på måndag morgon) men det är glömt nu......Vi längtar till nästa gång vi ses!
Många kramar från farmor Inger. Farfar hälsar oxå!