onsdag 13 augusti 2008

Växer! (2 veckor + 4 dagar)

Idag var det dags för koll på BVC igen. Du har käkat på bra hela Ditt 2½ veckors långa liv, oftast varannan timme (som tur är brukar Du ha ett 4-timmars sovpass på förnatten) vilket också visar sig i antalet blöjbyten, minst 10 om dagen. Vågen visade idag att vi inte behöver inte oroa oss för att Du får i Dig det Du behöver. 4290 gram tung och 55 cm lång - Du växer så det knakar! Proportionerligt också, både på längd och vikt ligger Du en kurva över standardkurvan. Mjölken verkar inte sina - man kan höra hur mjölken strilar in i munnen på Dig och 10-15 minuter på ena bröstet brukar vara nog för att få Dig i koma (ibland räcker det med att jag tittar på Dig för att det ska börja spruta mjölk ur brösten). Du verkar ha lite ont i magen emellanåt, Du skriker då på ett särskilt vis, spänner Dig och drar upp benen. Vi tror att det beror på att Du får i Dig en del luft när Du äter, för Du blir tröstad av att ligga upprätt mot någons bröstkorg och det brukar släppa när Du fått rapa eller prutta. Vi provar att ge Dig Sempers magdroppar någon vecka, de innehåller snälla bakterier som kan hjälpa Dina tarmar. Du har en del hormonplitor i ansiktet men BVC-tanten tyckte inte att det var mycket alls. Naveln håller på att lossna, är lite smetigt under och har börjat lukta lite illa så vi får se till att lufta den.

Du är nu allt mer vaken. Ett par 10-minuters stunder om dagen är Du pigg, vänder ansiktet mot våra röster och tittar nyfiket på oss. Det går att få ögonkontakt med Dig och Du har även börjat titta intresserat på mobilen med fiskar då Du ligger på sängen i arbetsrummet.

Jag tar dagliga promenader med Dig i vagnen, ibland hänger pappa också med. Nu i veckan har moster Elin varit på besök och den som dragit vagnen mest. Oftast sover Du väldigt gott i vagnen, särskilt när det är ojämnt underlag. Enstaka gånger vaknar Du och är hungrig och det är så mysigt att amma utomhus! Vi brukar hitta en bänk för det vid promenadslingan, igår spöregnade det dock så det fick bli gåendes amning istället. Det funkar bra, men med Din växttakt så får jag ligga i med armhävningarna om jag ska orka med det i längden...

Inga kommentarer: