onsdag 17 februari 2010

Magsjukan (18 månader)

Du vaknade vid kl 06 i morse och ville inte somna om. Du verkade pigg och glad och lekte glatt medan jag gjorde frukost. Men Du ville inte alls ha gröten. Efter att vi duschat gjorde jag ett nytt försök men Du ville varken ha gröt eller mackor. Istället kräktes Du rejält flera gånger. Därefter har Du tappert druckit lite vatten och tuggat lite på mackan men verkar må illa. Inget dagis för Dig och inget jobb för mig idag eller i morgon alltså.

Under dagen har det kommit ytterligare några kräkningar och en diarré men vi har kämpat på med sockersaltlösning och Du har kissat några gånger (om än futtigt) under dagen. Du har sovit ett par omgångar under dagen men annars varit uppe och lekt. Hängig och kramig men inte gnällig - tuffing! Du har fått ett par småbilar av olika slag (sopbilen verkar stå högst i rang) som Du lekt massor med och så har Du utforskat mikro och kökslådor eftersom Du kommit på att man kan skjuta fram stolen dit så man når. Du har också hjälpt mig att hänga tvätt och Du plockade självmant ihop tandpetarna som Du spillde ut över hela golvet. Nu ikväll innan nattandet fick Du även en halv vällingflaska som verkar stanna kvar i magen.

DSC_0109Före Ipren… DSC_0111
… efter Ipren…

1 kommentar:

Anonym sa...

Hej Liv och Wilmer!
Vilken tur att Ipren är en intelligent värktablett så den hjälper Dig att må lite bättre. Å, vad jag skulle vilja vara närmare er och kunna ställa upp som barnvakt (vabb = vård av barnbarn) då och då....
Wilmer, snart blir det åka av på den nya fina skotern i Hemavan, då ska Du få sitta framför farfar eller pappa och styra i djupsnön. Vi längtar!
/krya på Dig-kramar från farmor o farfar