söndag 28 mars 2010

Pratkvarn (20 månader)

De senaste veckorna har det börjat bubbla i Dig av allt prat som vill ut. Tyvärr förstår vi inte allt Du säger än, då tar Du en av oss bestämt i handen och drar denne dit Du vill och pekar tills vi förstår. I tisdags kom “opa” när Du med Pappa på väg till dagis fick syn på en grävmaskin, som vi också kallar grävskopa. Sedan dess har det varit mycket tal om “opa”, nu när det är slutskottad för traktorerna så är det grävmaskinerna som är de som gör Dig mest förtjust. För ett par dagar sedan har Du också börjat ropa “Lusse” när Du letar efter honom.

Det absolut bästa Du vet är att få vara ute. Det går inte att ta in Dig direkt från bilen eller vagnen efter dagis utan att Du fått vara ute emellan. Hur länge Du än varit ute och hur blöt och kall Du än är så blir Du ändå väldigt upprörd över att måsta gå in. I veckan har det varit härligt väder så Ni har varit ute en del på dagis också. Hinken och spaden ligger högt i kurs hos Dig och Du gräver en hel del i snöhögarna som finns kvar och vattenpölarna som blir allt fler. Den mest eftertraktade prylen är Olivias rosa trehjuling. Du förstår inte alls varför inte Du får ha den hela tiden och blir så arg varje gång vi måste lämna tillbaks den… Du lyckas klättra upp på den själv och ta Dig lite framåt med skospetsarna i marken. Olivia når fram till pedalerna och kan cykla lite. Hon fick förresten en lillasyster för 2 veckor sen, Maja.

Inne är det roligast att sopa, bli skjutsad i gåvagnen fram och tillbaka i hallen, jagad av Pappa eller mig, läsa och köra med småbilarna. När Du blir trött lägger Du Dig i gästsängen med rumpan i vädret och gosar med dockan eller nallen i 2 sekunder innan det är full fart igen. Du sover 1-2 timmar mitt på dagen och har inga problem att somna vid 19-20 på kvällen. Du vaknar sällan under natten, men är fortsatt morgonpigg och vill gå upp kl 05-06. Förhoppningsvis blir vi hjälpta av att ha vridit fram klockan en timme idag…

Inga kommentarer: