lördag 18 oktober 2008

Bror Wilmer Assar Wallin

Idag postar vi namnanmälan till Skatteverket. Det ska göras inom 3 månader, så vi är inte en dag för tidigt... Vi har nu äntligen bestämt oss. Wilmer har vi vetat att Du ska heta ända sedan vi såg Dig för första gången, men vi har funderat länge över mellannamnen. Din farfar och Din farfarsfar heter Bror i mellan- respektive förnamn och vi kom ganska snabbt fram till att det skulle passa bra ihop med Wilmer. Vi har också varit sugna på att ge Dig namnet Assar som vi ju kallade Dig när Du låg i magen. Jag gillade det inte så mycket till en början (det var Pappa som började kalla Dig det) men efterhand har jag vant mig vid det och nu råkar jag emellanåt kalla Dig för det. Vi har velat fram och tillbaka, men nu har vi insett att vi inte behöver välja, Du kan få alla tre!

Härmed heter Du *fanfar*: Bror Wilmer Assar Wallin (kan komma att ändras till Södermark senare om Din far spelar sina kort rätt).

Wilmer stammar från forntyska Willimar som betyder vilja och berömd. Du visade tydligt redan i magen att Du ville en hel del, och likaså under förlossningen då Ditt hjärta slog så starkt så att vi inte behövde oroa oss för Dig! Känn ingen press, men vi har tänkt oss att Du ska bli berömd genom lösa klimatkrisen ;). Wilmer X var ett framgångsrikt band. Vad X:et står för får Du fråga pappa om... 2007 var Wilmer nr 32 på namntoppen.
Bror är ett nordiskt namn som ju betyder broder och förhoppningsvis får Du bli det en dag. Namnsdag 5/10. 2003 fick 124 personer det namnet, varav 3 som tilltalsnamn.
Assar är ett fornnordiskt namn och betyder "den som har svar" (på klimatfrågan?). Namnsdag 16/12. Assar Rönnlund var en framgångsrik skidåkare. Assar är även namnet på en (soja!)korv i en tecknad serie i DN. 2003 fick 26 personer namnet varav 6 som tilltalsnamn.

1 kommentar:

Klaras mamma sa...

så bra at vi endelig har fått en verdensborger som skal løse klimakrisen!