tisdag 30 juni 2009

Titt på Viola (11 månader)


Du var mycket intresserad av lilla Viola och ville gärna peta på henne i början av vårt besök men sedan blev de Sahlholmska kökslådorna mer intressanta.

Med glimten i ögat (11 månader)

 

DSC_0557_small

söndag 28 juni 2009

Wilmer & Viola (11 månader)

I morse, när Pappa och jag kom hem från bröllopsfesten kl 04, väntade ett fantastiskt sms i min mobil. Tant Karin hade fött en dotter igår kväll! Än så länge är hon bara ett litet pyre men jag tror att ni kommer leka mycket tillsammans i framtiden. Du får lära henne allt Du kan så att hon inte blir för försiktig (finns risk med Karin som mamma ;))... Det lutar åt att hon ska heta Viola och förhoppningsvis får vi träffa henne på tisdag!

tisdag 23 juni 2009

Äter själv med sked (10½ månad)

På bara tre dagar har Du blivit jätteduktigt på att äta själv! Jag serverar Dig en sked, helst med avokado eller banan som sitter fast någorlunda på skeden (här ovan keso), och Du stoppar den ordentligt och rättvänd i munnen direkt.

måndag 22 juni 2009

Shopping-måndag (10½ månad)

Idag var både Du och Pappa superduktiga och klagade inte en endaste gång under shoppingdagen i Umeå. Du satt utan större knot bra länge i sulkyn med pauser under butiksbesöken då Du fick följa med på armen och titta, det gillar Du! Bäst gillar Du att interagera med möblemanget.


Sedan hälsade vi på hos gammelfarmor och gammelfarmor, som också hade en intressant omgivning att utforska.

söndag 21 juni 2009

Långe man (10½ månad)

Den lille golfaren (10½ månad)

Första, och sannerligen inte sista, dagen på golfbanan i Bjurholm. Pappa, onkel Per och farfar var med i säsongens första golftävling. Efter en promenad med tant Anna och gos med farmor chillade Du med farmor och mig på en filt invid 9:ans hål. En efter en kom golfarna och fick sig en high five.

Titt-ut (10½ månad)

Efter att ha hittat husvagnens öl-förråd upptäckte Du något roligare - ett draperi:

lördag 20 juni 2009

Blöjbytesprotester (10½ månad)

Under semestern har Du protesterat kraftfullt när det är dags för blöjbyte. Du vill helst krypa iväg och det krävs att Din ena förälder håller fast Dig medan den andra byter blöjan och tvättar rent. Ibland går det att avleda Dig med sång, luftpruttar och kill, men andra gånger är det högljudda protester och så fort Du får chansen kryper Du iväg (det går fort nu) med en naken rumpa i vädret. Idag var det därför inte särskilt roligt för någon av oss att Du slog bajsrekord sedan helamningstiden. Minst sju rejäla bajsblöjor lyckades Du producera!!

fredag 19 juni 2009

Glad midsommar! (10½ månad)

I morse fick jag fin uppvaktning på min 27-års dag. Du gav mig sovmorgon, mormor kom med frukost på sängen och så fick jag presenter av Pappa. Egentligen tjuvstartades det redan sent igår kväll med jordgubbstårta och present av mormor eftersom vi skulle köra till Umeå tidigt idag.

I år var vi med på det traditionsenliga midsommarfirandet i Bjännsjö. Det är farmor och farfar som med sina vänner firat midsommar där sedan många många år tillbaka. Vartefter åren har gått har det tillkommit ett antal generationer. Förutom Dig var där även tre andra små barn i 1-2-årsåldern. Det blev såklart dansande (Du med ett stadigt grepp om farfars öra) kring midsommarstång och sedan festmåltid. Avsaknaden av barnstol gjorde inget, Du satt snällt i mitt knä och tuggade potatis, bröd och majskolv. Senare sov Du rätt gott i sulkyn ett par timmar medan det bl a var sedvanlig musiktävling som ju såklart mitt och farfars lag vann (långnäsa till Pappa, onkel Per och farmor hehehe). Tack vare MyggA och myggnät över sulkyn fick Du inte ett enda myggbett (jag fick bara tre, Pappa fick några fler, han är så känslig)!

onsdag 17 juni 2009

Liten värld (10½ månad)

Mormor och morfars lekstuga är verkligen pittoresk. Den har allt, i miniatyr. Till och med ett supersött litet getingbo, som jag tyvärr, med tanke på framtida risker, var tvungen att ta bort (getingarna var tyvärr normalstora). Du gillar att stå vid spisen, men det blir inte så mycket mat gjord än, utan mest kastrullmusik. Du fortsätter också att vara mycket fascinerad av den stora dockan (större än Dig faktiskt) som Du får peta i ögonen hur mycket som helst utan reaktion.

tisdag 16 juni 2009

Kusinbesök (10½ månad)

Besöket hos moster Eva i Härnösand var skoj. Du tyckte nog att eftermiddagen var mer skoj än förmiddagen då höggravida Eva och jag gick runt i 2nd hand affärer, med Dig och Hagar i släptåg. Efter den nätta stadsvandringen lekte Du och Hagar medan Era mödrar drack te. Det ser ut att spira en ömsesidig vänskap. Hagar knuffade omkull Dig ett par gånger, vilket Du inte verkade ta illa upp av, och Du fick peta i hennes ögon, näsa och mun nästan hur mycket Du ville! Du fick också ett par ordentliga kramar av henne, och hon kan i princip säga Ditt namn ("Wi-me").

måndag 15 juni 2009

Första dagbarnvakten (10½ månad)

Idag har Du för första gången varit utan oss en hel dag! Pappa, jag och moster Elin åkte till Sundsvall för att köpa en våningssäng till Lillstugan och då rymdes inte Du i bilen. Mormor och morfar var väldigt glada över att få ha hand om Dig alldeles för sig själva! Du lekte glatt, åt duktigt, somnade utan knot båda lurarna och fick bada. På eftermiddagen, när mormor var tvungen att möta upp oss i Kramfors, fick Du vara själv med morfar. Ni lekte en stund men sedan började Du leta efter oss och Du blev allt ledsnare. Till slut, när det verkade som att Du gett upp allt hopp, kröp Du till morfar och lade Dig i hans famn. När vi kom hem låg Ni på golvet bredvid varandra och Du höll på att somna.
När Du såg oss blev Du så arg! Men efter en amningssnutt hos mig och en liten sovstund med Pappa var Du fit for fight igen och lyckan var stor när Du fick sitta på morbror Emils axlar.Ett par trappbestigningar har Du också hunnit med idag, inte ens den smala delen har varit en särskilt stor utmaning för Dig - Du är så säker!

söndag 14 juni 2009

lördag 13 juni 2009

Semester!


På väg norröver igen. Tack vare Dig, som eminent väckarklocka, kom vi iväg kl 07. Just nu är det väldigt synd om Lusse. Efter någon kvart brukar han bli lugn och sova resten av färden (han har som vanligt varit ute och ränt i natt och dagen är hans sovtid). Snart sover vi nu alla tre bak i bilen, Pappa har tagit första körpasset.

fredag 12 juni 2009

Bad boy (10½ månad)

Igår åkte vi till Åbybadet med två andra pappor ur föräldragruppen. Du fick ett par nya badshorts, de gamla badbyxorna (med volang…) smiter åt för mycket runt låren på Dig numera. De har inbyggd “blöja”, så Du riskerar förhoppningsvis inte att besudla poolen.

20090611679 Nya badshortsen var kul!

onsdag 10 juni 2009

Stora steg framåt/uppåt (10½ månad)

De senaste dagarna har Du stått stadigt utan stöd, uppåt en halvminut i sänder. Nu kan Du också ta ett första försiktigt kliv framåt, innan Du helst sätter Dig ned kontrollerat. Det är kul att se hur fin kroppskontroll Du verkar ha, det är ytterst sällan Du trillar omkull hårt i backen.

DSC_0614_smallIdag lyckades Du också med en stor bedrift: Du klättrade uppför trappen hela vägen till övervåningen! Jag hjälpte till och styrde om Dig till ytterkurvan när Du ville ta innerspåret, där stegen är lite för smala för Din teknik. Annars gick det som en dans på rosor! Väl uppe började Du söka efter Lusse, som tidigare sprungit uppför trappen och fått Dig att följa efter.

Här på bilden har du på något sätt fått på dig min ena Keen-sandal, och tittar ut över ett regnigt Amhult. Tråkigt väder, men då kan vi ju öva på att stå och gå…

/Farsan

tisdag 9 juni 2009

Viktras raderat (10 mån)

Idag gick vi till öppna mottagningen på BVC. Anledningen var din tidigare viktnedgång, och påföljande läkaruppmaning om att gå och kolla vikten igen. Idag visade det sig att Du gått upp nästan 500 g på två veckor, och väger idag 10.4 kg. Briljant, tyckte BVC-tanten, och önskade god sommar och fortsatt god aptit.

CIMG8370_smallStora tuggor sista veckorna (här i Nyland) har gett resultat

lördag 6 juni 2009

Utflykt


Just nu är Du och jag på väg med buss till Malmö. Vi startade kl 8 i morse. Du har charmat våra medresenärer, sovit 1h i min famn, ätit mellis 2 ggr och nu när du fått eget säte sista timmen är det tyvärr fullt ös. Du vill inte alls sitta stilla utan kryper ur bältet ideligen...

torsdag 4 juni 2009

Ståbevis (10 månader)

Idag har Du stått längre stunder, även när Du varit medveten om det. Du har också för första gången hållit mig i ena handen och promenerat!

onsdag 3 juni 2009

Vardagslunk (10 månader)

Efter förkylning och Norrlandsresa har vi nu kommit in i rutinerna igen. Du har sovit från 23 till 05 de senaste två nätterna och det är så skönt för oss alla tre att få så många timmars oavbruten sömn! När Du vaknat hämtar Pappa in Dig till oss, Du får amma och om vi har tur somnar Du om. Efter att jag har duschat brukar Du oftast vara vaken och jag får umgås med Dig medan Pappa får lite sovmorgon. Ibland hinner jag t o m ge Dig frukost. När det är dags för mig att åka går jag upp igen med Dig till Pappa, då är Du så himla gullig, för Du brukar krypa fram och lägga kinden mot hans ett par gånger som för att ge några morgonkramar. Idag var Du extra snäll och somnade om bredvid honom. Ni är så söta när Ni ligger och sover ihop, totalt utslagna! Det är tur att jag oftast har fullt upp på jobbet, för då hinner jag inte tänka på hur mycket jag saknar Er…

En dag med Pappa kan vara krävande, ofta ser det ut så här när jag kommer hem:

CIMG8400

Men när Du vaknat från eftermiddagsluren är det full fart igen. Jag vill umgås med Dig så mycket jag bara kan på kvällarna! Först får Du käka middag, sen blir det massa lek, kanske en promenad innan det vankas välling/gröt innan nattning. Nattningen börjar gå smidigare. När man lagt ned Dig gnäller Du lite först och kryper mot kortsidan, men somnar oftast inom 5 minuter, liggandes på mage i fotändan med rumpan i vädret.

tisdag 2 juni 2009

Titta (10 månader)

Idag sa Du titta flera gånger! Du sa det till exempel medan Du upptäckte ett par leksaker på golvet, så vi tror inte att det bara var en slump. Ord nummer 3 i så fall, vi tror ju att Du kan säga mamma och dä(r) sedan tidigare.